preskoči na sadržaj
vijesti

RODITELJSKI SASTANAK

 

 

 

Obavijest roditeljima budućih prvašića

Poštovani!

Roditeljski sastanak u vezi s pripremom djeteta za polazak u školu održat će se  u ponedjeljak 14.lipnja 2021. u 18:00 sati.

 

Zbog epidemioloških mjera, molimo da obvezno na roditeljski sastanak dođe samo jedan od roditelja

 

Hvala na razumijevanju.

 

                                                                                                                                               Ravnateljica:               

                                                     Iva Katić, dipl.ing.

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Marečić  datum: 1. 6. 2021. 13:02

Dan u prirodi

 

Učenici 4. C razreda proveli su dan upoznajući kulturne i prirodne ljepote grada Karlovca.

Uživali smo u šetnji po lijepom i sunčanom danu sve do Starog grada Dubovca.

Usput smo zastali i pogledali  Marmontovu aleju, Nacionalno svetište svetog Josipa i Crkvu Majke Božje Snježne.

Popevši se do  Starog grada Dubovca predahnuli smo, a onda je krenulo druženje, igra, odmaranje i piknik na travi. Potom smo posjetili muzej u Branič kuli i uz stručno vodstvo razgledali njegov postav.

Sa vidikovca smo imali prekrasan pogled na cijeli grad. U povratku smo obišli jezerce Luščić i promotrili njegovu floru i faunu.

Veseli i zadovoljni vratili smo se do škole i svojim kućama.

 

 

fotografije

pripremila: učiteljica Ružica Šušak

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Marečić  datum: 11. 6. 2021. 21:35

Klokan 2021

Dana 10.06.2021. u našoj školi je održano Međunarodno matematičko natjecanje : “ Klokan bez granica “. U natjecanju je sudjelovalo 30 učenika od trećeg do sedmog razreda.

Povjerenik-učiteljica Ružica Šušak 

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Marečić  datum: 11. 6. 2021. 21:31

Sadnja cvijeća u Aleji branitelja

Družina Eko -limača  i učenici 4. C  su  u suradnji sa Udrugom veterana satnije Rebels , sudjelovali u akciji sadnje cvijeća u Aleji hrvatskih branitelja. Učenici su bili veseli i marljivi. Cvjetove su posadili u obliku hrvatskog grba.

 

fotografije

pripremila: učiteljica Ružica Šušak

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Marečić  datum: 11. 6. 2021. 21:26

U galeriji Zilik

Učenici 6. b zajedno sa svojojm učiteljicom likovne kulture Vladimirom Ribić posjetili su izložbu “Rijeke izmjenične struje”. To je izložbeno  radioničarski program niza radova hibridne umjetnosti od DIY glazbenih instrumenata, sintesajzera, interaktivnih instalacija, hakiranih uređaja, „uradi-sam“ igraćih konzola i prototipnih eksperimenata predstavljen u Galeriji Zilik.

 

fotografije

pripremila:  Vladimira Ribić, učiteljica likovne kulture

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Marečić  datum: 11. 6. 2021. 12:40

Naša mala knjižnica

Naši učenici 3.a uključeni su u međunarodni projekt „ Naša mala knjižnica“ i cijele školske godine čitali su zanimljive knjige, pisali  priče, crtali  i rješavali nagradne zadatke. Sudjelovali su u izradi knjižnog junaka „ Mačka Mucka“ prema knjizi Nade Horvat „ Slučajevi Macana Detektiva“ u čemu su posebno uživali. 

 

 

fotografije
video


Pohvaljujemo sve učenike za izuzetno zalaganje, trud i interes koji su pokazali čitajući vrlo zanimljive knjige koje su nas sve nadahnule da čitamo i dalje. 


Učenike su tijekom projekta bodrile, vodile i poticale na aktivnosti vezane uz čitanje, veselile se i uživale u druženju, voditeljice projekta učiteljica Jasna Korenić i knjižničarka Đurđa Ivković-Macut. 
 

pripremila: Đurđa Ivković-Macut, stručni suradnik knjižničar savjetnik

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Marečić  datum: 11. 6. 2021. 10:37

Filmaši iz 1.a

MOJ RAZRED

Učenici 1.a bili su jako vrijedni. Pogledajte: https://vimeo.com/555824815

pripremila: učiteljica Sanja Ravbar

 

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Marečić  datum: 8. 6. 2021. 16:16

Financijska pismenost

 

FINANCIJSKA PISMENOST OSNOVNOŠKOLACA

Učenici naše škole sudjelovali u projektu "Financijske pismenosti osnovnoškolaca" u organizaciji udruge FINANCIJSKA KLINIKA Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Učenici 2.a, 3.a, 3.b, 4.a i 4.b kroz 4 zanimljive radionice, naučili su što je novac, valuta, kartica, banka, kredit, kamata, razlikovati želje i potrebe te tko je pametni potrošač i još puno korisnih stvari. Veliko hvala studentima volonterima s Ekonomskog fakulteta na ovoj vrlo korisnoj i poučnoj edukaciji!

fotografije

 

pripremila: učiteljica Andreja Kralovec

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Marečić  datum: 2. 6. 2021. 22:42

Biti tolerantan i poštovati druge Vijest ima dokument u privitku

Dragi učenici, 

donosim vam kratku prezentaciju o fašizmu i nacizmu. Nadam se da će dodatno osvijestiti kod učenika važnost tolerancije i poštovanja među ljudima.
 
pripremio: Ivan Tariba, prof. povijesti

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Marečić  datum: 31. 5. 2021. 11:20

Dan bez knjiga

 

Danas su učenici 3.a i 3.b razreda nastavu proveli u prirodi. Pješačili su na Stari grad Dubovac. Putem su obišli grob Dragojle Jarnević i prigodno zapalili lampione, posjetili su i Nacionalno svetište svetog Josipa. Uspon su završili popevši se na Branič kulu. Uživali su u prekrasnom pogledu, smijehu, igri, pikniku. Osim uživanja, ponovili su orijentaciju u prirodi, biljne i životinjske vrste, matematiku računajući godine rođenja i smrti, a i zapjevalo se. Lijepo vrijeme pratilo ih je cijelim putem kao i vedar duh i zadovoljan osmijeh koji su ponijeli kućama.

fotografije

pripremila: učiteljica Ivana Tomičić

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Marečić  datum: 31. 5. 2021. 08:48

Upisi u srednju školu 2021.-2022. Vijest ima dokument u privitku

                                                                      

 

Odabir srednje škole velika je životna odluka. 

 


 

 Započinju prijave kandidata s teškoćama u razvoju

 

Kandidati s teškoćama u razvoju od 24. svibnja 2021. godine javljaju se županijskim upravnim odjelima .Tom prilikom roditelji i kandidat iskazuju svoj odabir liste prioriteta prema programima koje je Hrvatski zavod za zapošljavanje naveo u svome stručnom mišljenju - roditelji će upisnom povjerenstvu županijskog upravnog odjela na predviđenom obrascu navesti obrazovne programe i srednje škole koje izvode te programe redom kako bi željeli da ih kandidat upiše.

OBRAZAC JE PRILOŽEN U DOKUMENTIMA NA KRAJU OVE OBAVIJESTI.(kliknuti na opširnije)

 


 

Dobro razmislite o tome što vas je tijekom dosadašnjeg školovanja jako zanimalo, koje ste predmete voljeli, čime ste se bavili u svoje slobodno vrijeme, ali i što vas je činilo nezadovoljnima i nesretnima, što vam je predstavljalo teškoće.

Razgovarajte sa svojim roditeljima, nastavnicima, školskim prijateljima i ostalim osobama s kojima ste bliski te koji vam mogu pružiti adekvatnu pomoć pri odabiru škole.

Važno je prikupiti što više informacija o različitim zanimanjima, o srednjim školama i programima obrazovanja, kao i o mogućnostima zapošljavanja, odnosno nastavka daljnjega obrazovanja. Pregledajte mrežne stranice škola koje želite upisati.

Na poveznici https://www.upisi.hr/upisi/  pronaći ćete najvažnije informacije o postupku prijava i upisa u srednje škole u školskoj godini 2021./2022., koji se provodi elektroničkim putem preko mrežne stranice: https://www.upisi.hr/upisi/

Iznimno je važno kontinuirano pratiti sve informacije koje se objavljuju na mrežnoj stranici: https://www.upisi.hr/upisi/

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Marečić  datum: 24. 5. 2021. 10:30

2. karlovački maraton priča

U četvrtak 20. svibnja, upriličena je svečana dodjela nagrada za sudionike projekta poticanja čitanja i pisanja „2. karlovački maraton priča“ koji organizira Gradska knjižnica u suradnji sa školskim knjižnicama. Predstavljale su nas učenice 4.b Tea Malović, Nikolina Matan, Nola Stipetić, Summer Agreš i Lola Mrkalj koje su osvojile drugo mjesto s pričom „Čarobno putovanje“. Učenice su pratile učiteljica Davorka Jusupović i knjižničarka Đurđa Ivković-Macut.

pripremila: Đurđa Ivković-Macut stručni suradnik knjižničar savjetnik

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Marečić  datum: 21. 5. 2021. 19:03

Dani medijske pismenosti

 

Na radionicama u školskoj knjižnici učenici su se tijekom ožujka, travnja i svibnja uključili u Dane medijske pismenosti 2021. promišljanjem o medijima kojima su svakodnevno okruženi. U šestim, sedmim i osmim razredima govorili smo o medijskim porukama i instrumentima manipulacije u medijima. U 1.b smo otkrivali svijet medija uz pomoć slikovnice i gledajući zanimljiv video, a učenici 4.a pratili su putovanje crtanog junaka Jacka u filmu „Put u svijet medijske pismenosti.

pripremila: Đurđa Ivković-Macut, stručni suradnik knjižničar savjetnik

 


 

Pametna potraga za blagom

 

Na satovima informatike u tjednu od 10.-14.5.2021. obilježili smo Dane medijske pismenosti. Učenici su sudjelovali u igri Pametna potraga za blagom.

Blago (zapravo zadaci na temu Sigurnost na internetu) bilo je skriveno u QR kodovima koje su naši učenici 3.,4. i 5. razreda uspješno pronalazili u parku iza naše škole i rješavali.

Cilj je preventivno djelovati na odgovorno ponašanje učenika tijekom korištenja društvenih mreža. Radionice su vodile učiteljice informatike: Ana Marečić i Marijana Šestani.

fotografije

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Marečić  datum: 18. 5. 2021. 06:46

Radionica paste-up

U četvrtak, 14.5 2021. godine učenici 4.a s učiteljicom Andrejom Kralovec, sudjelovali su na radionici paste-upa. Naučili su što je paste-up, te se okušali u ovom zanimljivom likovnom izražavanju. Tema je bila Ljubav i tolerancija. Ova radionica je još jedna u nizu radionica na kojima sudjeluju naši učenici u organizaciji Udruge KA-MATRIX, a u okviru projekta FOKUS: Umjetnost i kultura.

fotografije

pripremila:učiteljica Andreja Kralovec

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Marečić  datum: 18. 5. 2021. 06:38

Prevencija ovisnosti Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Marečić  datum: 14. 5. 2021. 06:01

2. karlovački maraton priča

 

Učenici trećeg i četvrtog razreda naše škole sudjelovali su na 2. karlovačkom maratonu priča, projektu poticanja čitanja i pisanja koji organizira Gradska knjižnica"Ivan Goran Kovačić" u suradnji sa školskim knjižnicama.
Naše učenice 4.b: Tea Malović, Nikolina Matan, Nola Stipetić, Summer Agreš i Lola Mrkalj s pričom „Čarobno putovanje“ osvojile su izvrsno 2. mjesto. Mentorica je bila učiteljica Davorka Jusupović, a voditeljica projekta knjižničarka Đurđa Ivković-Macut. Svečana dodjela nagrada bit će upriličena u 2. tjednu svibnja.

pripremila: Đurđa Ivković-Macut stručni suradnik knjižničar savjetnik

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Marečić  datum: 3. 5. 2021. 09:53

Sportske igre mladih Plazma

Na Sportskim igrama mladih Plazma sudjelovali su naši učenici 3.a, 3.b, 4.a i 4.c. Natjecali su se u atletskoj disciplini trčanja na 60m i u igri Graničari. Najbolje rezultate smo postigli u trčanju i osvojili 2 zlatne i jednu brončanu medalju koju je osvojila Rebeka Tomić učenica 3.a, mentorica Jasna Korenić.

1.mjesto su osvojili Mia Sabolić i Damjan Tot, učenici 4.a, te su se plasirali na državnu završnicu Igara koja će se održati u Splitu u srpnju o. g. U igri Graničari ekipa 4.a osvojila je srebrnu medalju, tj. 2.mjesto. Mentorica: Andreja Kralovec.

pripremila: učiteljica Andreja Kralovec

fotografije

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Marečić  datum: 30. 4. 2021. 22:05

Obavijest Vijest ima dokument u privitku

 

Dragi učenici i poštovani roditelji,

Stožer civilne zaštite Karlovačke županije donio je Odluku o načinu izvođenja nastave od ponedjeljka 3.5.2021.

Ovom se odlukom utvrđuje način izvođenja nastave u svim osnovnim školama na području Karlovačke županije za sve razrede (od 1 do 8. razreda) prema modelu A (nastava u školi).

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Marečić  datum: 30. 4. 2021. 10:55

Noć knjige 2021.

 

 

 

Obilježavajući Dan hrvatske knjige  i Svjetski dan knjige i autorskih prava u godini koja je proglašena Godinom čitanja, uključili smo se već drugu godinu zaredom u manifestaciju NOĆ KNJIGE 2021.

 

 

https://nocknjige.hr/program.php?program_id=5809

fotografije

pripremila: Đurđa Ivković- Macut, stručni suradnik knjižničar savjetnik

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Marečić  datum: 20. 4. 2021. 15:44

Sretan vam Dan planete Zemlje

Dok su prvašići izradidli ekukativni poster, na Dan planete Zemlje-Eko-limači su počistili okoliš škole .
 

 

    Pretpregled slike

 

pripremile: učiteljice Sanja Ravbar i Ružica Šušak

 

fotografije

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Marečić  datum: 22. 4. 2021. 20:53

Odluka o načinu izvođenja nastave Vijest ima dokument u privitku

 

 

 

 

Dragi učenici i poštovani roditelji,

Stožer civilne zaštite Karlovačke županije donio je  Odluku o načinu izvođenja nastave kojom se utvrđuje način izvođenja nastave:

- učenici razredne nastave (od 1.-4. razreda) školu pohađaju prema Modelu A - nastava u školi
- učenici predmetne nastave (od 5.-8. razreda) školu pohađaju prema Modelu C - nastava na daljinu

 

A-smjena poslije podne

B-smjena ujutro

 

Primjenjuje se od 25. ožujka 2021. do 11. travnja 2021. godine.

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Marečić  datum: 23. 3. 2021. 13:47

Sretan Uskrs!


Isus joj reče: "Ja sam uskrsnuće i život: tko vjeruje u mene, živjet će i ako umre, a tko živi i vjeruje u mene, neće umrijeti."

Ivan 11: 25-26

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Marečić  datum: 2. 4. 2021. 12:36

Međunarodni dan dječje knjige

 

Na Međunarodni dan dječje knjige podsjetili smo se dobrobiti čitanja i prekrasnih trenutaka koje smo proveli uz zanimljivo štivo. Učenici prvih razreda OŠ Dragojle Jarnević čitali su naglas Poruku djeci svijeta koju je napisala popularna američka spisateljica za djecu Margarite Engle. "Glazba riječi" čula se iz naših učionica jer " naši glasovi postaju glazba budućnosti".

https://www.citajmi.info/dogadanja/opsirnije/meunarodni-dan-djecje-knjige-os-dragojle-jarnevic/

pripremila: Đurđa Ivković- Macut, stručni suradnik knjižničar savjetnik

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Marečić  datum: 1. 4. 2021. 17:10

Zahvala Vijest ima dokument u privitku

U znak hvale za prikupljenu domaciju  dobili smo grafika s etno motivima koju su izradili učenici OŠ Viktorovac.

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Marečić  datum: 31. 3. 2021. 09:21

EUROPSKA INICIJATIVA PRAĆENJA DEBLJINE U DJECE, HRVATSKA 2018./2019. (CroCOSI) Vijest ima dokument u privitku

 

Naša škola sudjelovala je u provedbi istraživanja. U uzorku su bili učenici sadašnjeg 4.b i 5.b razrednog odjela.

Rezultati istraživanja dostupni su na stranici:https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2021/03/CroCOSI-2021-publikacija-web-pages.pdf

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Marečić  datum: 30. 3. 2021. 16:26

Uskrsna radionica u 4.c.

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Marečić  datum: 30. 3. 2021. 16:24

Projekt „Voda je izvor života“ za Svjetski dan voda

   

  U sklopu obilježavanja Svjetskog dana voda 22. ožujka učenici naše škole sudjelovali su u projektu pod nazivom „Voda je izvor života“  te su različitim aktivnostima podsjetili na činjenicu da je voda sveprisutna u našim životima i da ju stoga treba čuvati i odnositi se prema njoj s poštovanjem.

fotografije

 

Tekst napisala Milenka Pervan Stipić, prof.

Autori fotografija: učiteljice Ružica Šušak, Anamarija Sertić i M. Pervan Stipić

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Marečić  datum: 19. 3. 2021. 23:18

I tata je važan...

fotografije

pripremila: učiteljica Jasna Korenić

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Marečić  datum: 19. 3. 2021. 16:23

eTwinning projekt: Projekt školskih knjižničara: Godina čitanja 2021. Vijest ima dokument u privitku

Uključivanjem u eTwinning projekt  Projekt školskih knjižničara: Godina čitanja 2021., obilježit ćemo Godinu čitanja 2021. i na nacionalnoj razini.
Cilj projekta je obilježiti Godinu čitanja 2021. u osnovnim i srednjim školama koje će sudjelovati u njemu kao projektni partneri. Tijekom projekta sudionici će sudjelovati u različitim poticajnim i kreativnim aktivnostima za poticanje čitanja i usvajanje čitateljskih vještina. Svoje aktivnosti škole partneri potkrijepit će fotografijama, izradom digitalnih alata, plakatima učenika i sl. Učenici će čitati, razvijati medijsku i informacijsku pismenost, baviti se istraživačkim radom te usvajati vještine cjeloživotnog učenja.

Voditeljica projekta u OŠ Dragojle Jarnević
Đurđa Ivković- Macut
stručna suradnica knjižničarka savjetnica

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Marečić  datum: 18. 3. 2021. 16:00

Obljetnica smrti naše Dragojle

Dragojla Jarnević – žena ispred svog vremena

Dragojla Jarnević, hrvatska književnica, prva učiteljica, planinarka i istaknuta sudionica ilirskog pokreta, umrla je da današnji dan, 12. ožujka 1875.

Rođena je u Karlovcu 1812. god., gdje se školovala i provela veći dio života. Boravila je i u Grazu, Trstu i Veneciji, pa je i njena najbolja pjesma Želja za domovinom nastala u Grazu.

Veći dio svoga radnog vijeka bavila se odgojem, najprije djece iz bogatih obitelji, a poslije kao učiteljica u Karlovcu i Pribiću. Zalaže se za ideje mladih, slobodoumnih učitelja i za moderniju pedagogiju. Drži da su djeca pametna, samo im treba dati prigodu za učenje.

Bila je za ono vrijeme vrlo napredna intelektualka i isticala se u borbi za veća prava žena.

Svoje književne radove objavljivala je u vrijeme velikog preporodnog oduševljenja, a bili su nadahnuti rodoljubljem.

Životno djelo Dragojle Jarnević je Dnevnik koji na 1194 stranice bilježi autoričina razmišljanja, razgovore, pisma, dokumente i događaje u razdoblju od 40 godina (od 1. siječnja 1833. do 10. studenog 1874.).

Osim što je bila književnica, bila je samouka krojačica i planinarka koja je mnogo putovala. Začetnica je planinarstva i alpinizma u Hrvatskoj, pa je njoj u spomen obnovljena staza njenog uspona na južnoj stijeni Okića.

No, najviše je voljela svoj zavičaj, posebice Karlovac i Okić, koje je opisala najljepšim riječima u svom „Dnevniku“.

Dragojla Jarnević bila je učiteljica i odgojiteljica djece i mladeži kojima je upravo majčinskom toplinom prenosila svoje znanje i odgajala ih da prihvate osobne i društvene odgovornosti.

pripremila: Đurđa Ivković-Macut, stručna suradnica knjižničarka savjetnica

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Marečić  datum: 15. 3. 2021. 08:16

Lijepi satovi hrvatskog jezika u 5.a

Lektira: A.S.Puškin "Bajka o ribaru i ribici"-kazalište u kutiji cipela

 

Smijeh i zabava uz malo truda i mašte! Imali smo čak i svjestlosne efekte. Pohvala svim učenicima za vrijedan trud i rad.

FOTOGRAFIJE

pripremila: Anamarija Sertić, učiteljica hrvatskog jezika

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Marečić  datum: 9. 3. 2021. 18:41

P A Ž NJ A -Opasnosti na društvenim mrežama! Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji,

Želimo skrenuti vašu pažnju na probleme s kojima se susrećemo u školi, a odnose se na neprimjereno korištenje društvenih mreža.

Moramo imati na umu da naša djeca danas odrastaju u drugačijem svijetu – svijetu u kojem se isprepliće stvaran život s onim virtualnim. Kao i u stvarnom svijetu, i u virtualnom vrebaju opasnosti.

Stoga je važno naučiti djecu kako prepoznati opasnosti i kako na njih reagirati, i kako se možda ni ne dovesti u opasnu situaciju. Učimo ih kako sigurno prijeći cestu, kako komunicirati s nepoznatima, kome vjerovati, kome se obratiti za pomoć u stvarnom svijetu, dok za virtualni i nemamo baš neka pravila.

Ponukani nedavnim nesretnim događajima u svijetu  (izazovi na Tik Tok društvenoj mreži koji su završili kobno) želimo vam pomoći u edukaciji i zaštiti djece.

(kliknuti na "opširnije")

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Marečić  datum: 8. 3. 2021. 14:12

Čestitka

    

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Marečić  datum: 8. 3. 2021. 08:23

DAN RUŽIČASTIH MAJICA 2021.

FOTOGRAFIJE

 

Prigodnim odijevanjem u ružičaste majice te zajedničkim fotografiranjem učenici i nastavnici naše škole danas, 24. veljače obilježili su Dan ružičastih majica – dan posvećen prevenciji vršnjačkog nasilja. Tim činom i pod motom „Stop vršnjačkom nasilju“ učenici su se pridružili tisućama vršnjaka diljem svijeta koji već nekoliko godina zadnjom srijedom u veljači žele skrenuti pozornost da je svaki oblik nasilja neprihvatljiv i da je potrebno što više raditi na osvješćivanju kako bi se preveniralo.
Inače, Dan ružičastih majica (poznat kao Pink Shirt Day) program je prevencije vršnjačkog nasilja. Sve je započelo u Kanadi 2007. godine kao znak podrške dječaku koji je trpio vršnjačko nasilje u školi samo zato što je bio odjeven u ružičastu majicu. Njegova je ružičasta majica simbolizirala potporu teško bolesnoj majci. Dječaku su potporu dali i njegovi školski prijatelji koji su solidarno s njim nosili ružičaste majice i tako je ta inicijativa prerasla granice jedne države i postala međunarodni projekt.

     Dan ružičastih majica je odlukom Hrvatskog sabora 2017. godine proglašen Nacionalnim danom borbe protiv vršnjačkog nasilja.

   Uz poruke da poštujemo jedni druge, da se prihvaćamo u različitosti i da je škola mjesto gdje smo svi jednaki i nema mjesta nasilju, ukrasimo se danas ružom (ružičastim) koja je simbol ljepote i ljubavi. I ne samo danas. Uvijek i oduvijek!


tekst pripremila: Milenka Pervan-Stipić, prof. hr.j. i knjižničarka Đurđa Ivković Macut

fotografije pripremile: učiteljice razredne i predmetne nastave

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Marečić  datum: 24. 2. 2021. 09:08

Fašnik u našoj školi

 

 

 

FOTOGRAFIJE

 

...Ja ću biti dobra vila,
a ja čarobnjak.
Ja ću biti mali klaun,
a ja vukodlak.

Na mnoga ćemo vrata
toga dana zvoniti
kao naši stari
ovu pjesmu pjevati:

Danas je fašnik,
najljepši jedan,
dajte nam krafne,
stjerajte nas van....

preuzeto sa: http://www.pjesmicezadjecu.com


 
  :: opširnije :: 


objavio: Ana Marečić  datum: 16. 2. 2021. 19:59

27. siječnja -Dan sjećanja na holokaust i sprječavanja zločina protiv čovječnosti

Međunarodni dan sjećanja kojim se želi podsjetiti na sve žrtve nacističkih režima tijekom Drugog svjetskog rata.

Ovaj se Dan obilježava diljem Europe, a u najvećem broju europskih zemalja za datum obilježavanja izabran je 27. siječnja.

Na taj dan 1945. Crvena armija oslobodila je 7.500 zatvorenika koje su za sobom ostavili nacisti u koncentracijskom logoru Auschwitz u Oświęcimu u Poljskoj.

Tog se datuma ovaj Dan sjećanja obilježava i u Republici Hrvatskoj.

pripremio: Ivan Tariba, prof. povijesti

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Marečić  datum: 26. 1. 2021. 11:56

Obavijest o organizaciji nastave učenika viših razreda (5.-8. razreda)

Poštovani roditelji, dragi učenici,

Od ponedjeljka 25.1.2021. nastava za učenike viših razreda (5.-8.) bit će organizirana po C modelu  (nastava na daljinu) u realnom vremenu prema rasporedu. A smjena je ujutro, B smjena poslijepodne.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Marečić  datum: 22. 1. 2021. 20:24

OBAVIJEST!

Poštovani roditelji, dragi učenici!

Jučer, 19.1., našu školu pregledali su ovlašteni statičari. Bili su jako zadovoljni izvedenim radovima na sanaciji oštećenih dimnjaka. Dimnjaci su u potpunosti uklonjeni, a krov škole je dodatno ojačan. Naša škola je dobila zelenu naljepnicu i sigurna je za sve koji u njoj borave pa se učenici razredne nastave sutra 21.1. (četvrtak) vraćaju u školske klupe. B smjena ima nastavu po jutarnjem, a A smjena po poslijepodnevnom rasporedu. S radom sutra počinje i produženi boravak po ustaljenom rasporedu. Za učenike putnike organiziran je javni prijevoz po dosadašnjem rasporedu vožnje.

Učenici viših razreda (5.-8.) nastavu do daljnjega prate na daljinu.

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Marečić  datum: 20. 1. 2021. 12:26

Organizacija nastave u 2. polugodištu

Poštovani roditelji i dragi učenici!

Želimo vas obavijestiti da su našu školu nakon nedavnih potresa pregledali ovlašteni statičari i da je ocijenjena kao privremeno neuporabljiva zbog oštećenih dimnjaka. Radovi na sanaciji štete su u tijeku i uskoro će biti gotovi. Kada radovi završe, školsku zgradu ponovno će pregledati ovlašteni statičari. Vjerujemo da će nakon toga biti sigurna za vašu djecu i djelatnike škole.

Tijekom ovoga tjedna svi su naši djelatnici upoznati s planom ponašanja i evakuacije u slučaju novih potresa, a prvoga nastavnog dana s tim će upoznati i učenike na njima razumljiv način. Provest će se i praktična vježba evakuacije. Poduzet ćemo sve da vaša djeca budu sigurna.

U kutiću za roditelje nalaze se savjeti o ponašanju tijekom i nakon potresa kao i za vrijeme pandemije. U njemu možete pronaći i prijedloge aktivnosti za psihosocijalno  osnaživanje djece i kvalitetno provođenje slobodnog vremena.

Obratite nam se ako vam je potrebna individualna pomoć ili savjetodavan razgovor. Prije dolaska u školu nazovite na jedan od ovih brojeva:

Ured stručnih suradnica: 614-571 ili 098/348-716

Tajništvo: 614-599

U ponedjeljak, 18. siječnja 2021. počinje nastava u drugom polugodištu.

Za sve učenike nastava će se do daljnjega održavati na daljinu prema dosadašnjem rasporedu u vremenu od 08,00 do 12,00 h za obje smjene.

Sve naknadne informacije bit će objavljene na ovoj stranici ili će ih objaviti razrednik u Viber grupi.

Hvala na razumijevanju i srdačan pozdrav od svih djelatnika škole!

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Marečić  datum: 15. 1. 2021. 13:43

OBAVIJEST Vijest ima dokument u privitku

Dragi učenici i poštovani roditelji,

Stožer civilne zaštite Karlovačke županije donio je Odluku o načinu izvođenja nastave kojom se utvrđuje sljedeći način izvođenja nastave:

- učenici razredne nastave (od 1.-4. razreda) školu pohađaju prema Modelu A - nastava u školi
- učenici predmetne nastave (od 5.-8. razreda) školu pohađaju prema Modelu C - nastava na daljinu

Primjenjuje se od 12. travnja 2021. do 25. travnja 2021. godine.

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Marečić  datum: 9. 4. 2021. 11:06

Tuđe poštuj, svoje čuvaj i budi ponosan što si Hrvat!

15. siječnja - Dan međunarodnog priznanja Republike Hrvatske

Na današnji dan prije 29 godina Republika Hrvatska je postala međunarodno priznata zemlja. Sve zemlje članice tadašnje Europske zajednice priznale su 15. siječnja 1992. godine Republiku Hrvatsku kao suverenu i samostalnu državu. Riječ je o Austriji, Belgiji, Danskoj, Francuskoj, Grčkoj, Italiji, Luksemburgu, Nizozemskoj, Njemačkoj, Portugalu, Španjolskoj i Velikoj Britaniji. Ovim državama istoga dana istom odlukom pridružile su se i Bugarska, Kanada, Mađarska, Malta, Poljska te Švicarska.

pripremio: Ivan Tariba, prof. povijesti

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Marečić  datum: 15. 1. 2021. 13:37

Dragojla:učiteljica,buntovnica, avanturiskinja...

Dragojla Jarnević

(Karlovac, 4. I. 1812 – Karlovac, 12. III. 1875)

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Marečić  datum: 4. 1. 2021. 13:37

Božić dolazi...

Učenici naše škole okitili su božićno drvce i na vrijeme se pobrinuli za poklone. Pokloni su za vas, otvorite ih!

 

       

 

Sretni blagdani! Ostanimo odgovorni!

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Marečić  datum: 21. 12. 2020. 14:54

Pismo gradonačelnika

Pismo gradonačenika

Grad Karlovac - Službena obilježja

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Marečić  datum: 21. 12. 2020. 16:04

Obavijest

Dragi učenici!

U srijedu, 23.12. zadnji je nastavni dan u ovom polugodištu.

Nadamo se da ćete u nadolazećim blagdanima svoje veselje i radost iskazati na primjeren, veseo, dječji i kulturan način bez primjene eksplozivnih sredstava (petardi, žabica i sl.).  Samo takvim ponašanjem se uključujete u akciju Mir i dobro koju već godinama provodi MUP Republike Hrvatske.

Uživajte u zimskom odmoru, ali nemojte zaboraviti i svoje školske obveze. Nađite vremena i za učenje!

 

2.polugodište počinje 18. siječnja 2021.:

 

B-smjena u 8,00 sati;

A-smjena u 14,00 sati

 

Nadamo se da će nastava biti u školi, a o mogućim promjenama bit ćete na vrijeme obaviješteni na našoj mrežnoj stranici.

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Marečić  datum: 21. 12. 2020. 11:11

Socijalna samoposluga

"Ljudima u potrebi i mala pomoć je velika!"

Hvala svim učenicima i njihovim roditeljima koji su sudjelovali u prikupljanju hrane i higijenskog pribora za najpotrebitije.

 

fotografije

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Marečić  datum: 21. 12. 2020. 06:45

Rebelsi

18. prosinca 2020. Rebelsi su nagradili učenike koji su sudjelovali u  projektu paljenja svijeća za 402 poginule djece u Domovinskom ratu u Aleji hrvatskih branitelja a bilo je organizirano 19. studenog 2020. povodom Međunarodnog dana prava djeteta. Projekt je financiran uz pomoć Grad Karlovac. Prigodne poklone učenicima osigurali su članovi UVSR. Za sve učenike Osnovne škole Dragojla Jarnević osigurali smo Dječje Biblije 520 komada koje im daruje Obiteljski centar Zagreb.

fotografije

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Marečić  datum: 18. 12. 2020. 23:33

Odluka o uvođenju nastave na daljinu Vijest ima dokument u privitku

Dragi učenici, poštovani roditelji,

odlukom Stožera civilne zaštite Karlovačke županije i uvažavajući trenutnu nepovoljnu epidemiološku situaciju od ponedjeljka 21.12, svi razredi od 1. do 8. prelaze na izvođenje nastave na daljinu (online).

Tekst odluke priložen je dokumentu.

Ravnateljica: Iva Katić. dipl. ing.

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Marečić  datum: 15. 12. 2020. 13:46

MEDNI DAN

Danas smo obilježili Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka za 2020. godinu. Programom se provodi edukacija djece u prvim razredima osnovnih škola i njihovih roditelja o važnosti konzumiranja meda i njegovog uključivanja u prehranu, a omogućit će se i bolji uvjeti za pozicioniranje meda s hrvatskih pčelinjaka na tržištu. Med koji je dodijeljen učenicima prvih razreda osnovnih škola zapakiran je u Nacionalnu staklenku za med.

fotografije

pripremila: učiteljica Ivana Šimatović

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Marečić  datum: 8. 12. 2020. 21:13

Svjetlo za Vukovarske žrtve

19. studeni 2020. Međunarodni  je dan prava djeteta.

Tog dana prisjetili smo se 402 nevine žrtava iz Domovinskog rata kao i mještana Saborskog, Slunja, Škabrnje i Vukovara. Učenici naše škole koji pohađaju 4.b.r.o. zapalili su  im  lamione u Aleji hrvatskih branitelja.

fotografije

pripremila: učiteljica Davorka Jusupović

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Marečić  datum: 22. 11. 2020. 18:30

17.11.2020.

I u mom gradu Vukovar svijetli...

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Marečić  datum: 17. 11. 2020. 22:57

OSTANIMO ODGOVORNI Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji,

uslijed trenutne epidemiološke situacije sa svih strana dolazi puno pitanja i traže se odgovori na ista, a sve s ciljem zaštite zdravlja. Tako je Hrvatski zavod za javno zdravstvo poslao zamolbu Ministarstvu znanosti i obrazovanja da svi zajedno pružimo podršku epidemiolozima i školskim liječnicima kada je riječ o kontaktiranju roditelja/skrbnika i pojašnjenju mnogobrojnih upita.

U nastavku donosimo tekst "Pismo roditeljima" poslan od MZO,a vezan  uz pružanje pomoći epidemiolozima i školskim  liječnicima  u kontaktiranju roditelja djece koja moraju ići u samoizolaciju.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Marečić  datum: 11. 11. 2020. 22:16

Učenik naše škole -predstavnik na državnoj razini natjecanja iz geografije

Planirano županijsko natjecanje iz geografije koje se trebalo održati  18. ožujka 2020. godine, odgođeno  je za 24. rujna 2020. godine. Od pet učenika koji su pozvani na županijsko natjecanje sudjelovalo je četiri učenika (tri učenika se natjecalo u kategoriji 7. razreda, a jedan učenik u kategoriji 8. razreda). Po završetku natjecanja sastalo se Županijsko povjerenstvo u OŠ Vojnić, te rezultate natjecanja poslalo na škole  koje su sudjelovale.

Učenik Maks  Rakočević  (8. razred) zauzeo je 1. mjesto, a  Leon Baćurin ( 1. razred Tehničke škole, smjer elektrotehničar) zauzeo je 2. mjesto, te su oba učenika predložena za državno natjecanje. Mentorica im je Marija Šako, prof.

Učenik Maks Rakočević pozvan  je na državno natjecanje. Čestitamo Maksu I njegovoj mentorici Mariji Šako, prof. i želimo im dobar plasman na državnom natjecanju.

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Marečić  datum: 10. 11. 2020. 10:43

Dabar 2020

Republika Hrvatska je od 2016. godine uključena u međunarodnu inicijativu Bebras (Dabar) koja promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima i učenicima, ali i u široj javnosti.

Dabar je osmišljen kako bi se svoj djeci omogućilo jednostavno sudjelovanje kroz online natjecanje, koje se sastoji od niza izazovnih zadataka osmišljenih od strane stručnjaka iz pedesetak zemalja, a od 2016. u izradi zadataka sudjeluju i hrvatske učiteljice i učitelji.

Organizator natjecanja za Hrvatsku je udruga “Suradnici u učenju” uz podršku Hrvatskog saveza informatičara, Visokog učilišta Algebra i CARNET-a, a pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Prvo natjecanje Dabar u Hrvatskoj održano je u studenom 2016. s 5624 sudionika.

U našoj školi ovo je 4. godina da smo sudionici Dabra. Uključeni su svi učenici koji pohađaju izbornu i redovnu nastavu informatike. Učiteljice koje brinu o samom  on line natjecanju  u našoj školi su Marijana Šestani i Ana Marečić.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Marečić  datum: 10. 11. 2020. 11:43

Posjetili smo Dragojlin grob

Učenici 6. b r.o. u pratnji svoje razrednice Ivane Požar, profesorice hrvatskog jezika posjetili su povodom Svih Svetih Dragojlin grob na groblju Dubovac i zapalili lamione.

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Marečić  datum: 10. 11. 2020. 10:49

EU code week

U tjednu od 10.-25.10.2020. na satovima informatike obilježili smo Europski tjedan programiranja. Održali smo nekoliko radionica. Voditeljice su bile učiteljice informatike Marijana Šestani i Ana Marečić. Zaslužili smo pri tom međunarodni certifikat izvrsnosti.

Učenici 4. razreda su uz pomoć legića gradili prvi algoritam, petaši su napravili prve korake u Pytonu, dok su sedmaši izrađivali skital i bavili se šifriranjem.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Marečić  datum: 10. 11. 2020. 10:56

Upaljeni lampioni u znak sjećanja na 4.10.1991. i zahvala za žrtvu u Domovinskom ratu.

 

 

 

To je tvoja zemlja, tu sagradi dom
Tu je stari temelj, tu na kršu tvom
Tuđin i oluje kidali su nju
Al' još uvijek tu je sve dok mi smo tu!

Drago Britvić "Tvoja zemlja"
  :: opširnije :: 


objavio: Ana Marečić  datum: 4. 10. 2020. 21:27

KLOKAN

Dana 17.09.2020. u našoj školi je održano Međunarodno matematičko natjecanje “ Klokan bez granica”.  To je u stvari natjecanje za 2020 . g koje je trebalo biti održano u ožujku ove godine, ali je zbog epidemiološke situacije odgođeno za jesen.
U natjecanju su sudjelovali učenici u svojim kategorija u kojima su se ( pčelice, leptirići i ecolier .) Natjecanje se za svaki prijavljeni razredni odjel održalo u učionici matičnog odjeljenja bez miješanja s ostalim učenicima drugih razreda, uz prisustvo njihove učiteljice.
Kao i uvijek –učenici su marljivo rješavali zadatke i sladili se torticama.  Objava rješenja će biti - 16. 10. 2020. na internetskoj stranici HMD-a Objava neslužbenih rang - lista - 19. 10. 2020. na internetskoj stranici  HMD-a.
Primjedbe na plasman ili netočne podatke - do 26. 10. 2020. u 23:59.

                                                                           Povjerenik – učiteljica : Ružica Šušak

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Marečić  datum: 18. 9. 2020. 12:33
» Arhiva naših vijesti    
 


POČETAK NASTAVE

Poštovani roditelji i dragi učenici,

nastava u školskoj godini 2020./2021. počinje u ponedjeljak, 7. rujna 2020. godine.

OŠ Dragojle Jarnević u novoj nastavnoj godini radit će u dvije smjene:

 A-SMJENA počinje s radom u 8:00 sati,

 B-SMJENA u 14:00 sati.

UČENICI PRVIH RAZREDA, 7.9.2020. DOLAZE  10:00 SATI

U ponedjeljak  7.9.2020. učenici razredne nastave  (2.,3. i 4. r)  ​prvi nastavni dan imat će tri školska sata. Učenici predmetne nastave (5.-8. r) imat će četiri nastavna sata.

U priloženim dokumentima opisane su upute za organizaciju nastave. Molimo Vas da ih proučite zajedno s djecom.

UDŽBENICI!!

Financiranje nabave drugih obrazovnih  materijala za učenike osnovnih škola u Karlovcu za šk.god.  2020./2021. sredstvima iz proračuna Grada Karlovca

 

Kao i proteklih godina Grad Karlovac je sudjelovao u nabavi obrazovnog materijala za učenike osnovnih škola te će za sljedeću školsku godinu financirati:

  1. Učenicima čiji su roditelji korisnici socijalnog programa Grada Karlovca financirat će se nabava radnih bilježnica, likovnih mapa i pribora za tehničku kulturu.
  2. Svim učenicima petih razreda osnovnih škola Grada Karlovca osigurat će se geografski atlas.

Financiranje nabave drugih obrazovnih  materijala za učenike osnovnih škola u Karlovcu za šk.god.  2020./2021. sredstvima iz proračuna Grada Karlovca

 

Kao i proteklih godina Grad Karlovac je sudjelovao u nabavi obrazovnog materijala za učenike osnovnih škola te će za sljedeću školsku godinu financirati:

  1. Učenicima čiji su roditelji korisnici socijalnog programa Grada Karlovca financirat će se nabava radnih bilježnica, likovnih mapa i pribora za tehničku kulturu.
  2. Svim učenicima petih razreda osnovnih škola Grada Karlovca osigurat će se geografski atlas.

FINANCIRANJE NABAVE DRUGIH OBRAZOVNIH MATERIJALA ZA UČENIKE OSNOVNIH ŠKOLA U REPUBLICI HRVATSKOJ ZA ŠKOLSKU GODINU 2020./2021.

Poštovani, 

temeljem članka 14. st. 1. Zakona o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu (NN, 116/2018.) Vlada Republike Hrvatske je na 234. sjednici održanoj 4. lipnja 2020. godine donijela Odluku o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2020./2021. sredstvima iz Državnog proračuna. 

Odluka o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2020./2021. sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (NN 66/2020.za učenike koji su članovi kućanstva koje je korisnik zajamčene minimalne naknade sukladno propisu kojim se uređuje područje socijalne skrbi.

Tekst cijelog dokumenta nalazi se  privitku.

 


NABAVA UDŽBENIKA ZA ŠKOLSKU GODINU 2020./2021.

 

Sukladno članku 14. Zakona o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu (Narodne novine, broj 116/2018.), sredstva za nabavu udžbenika za obvezne i izborne nastavne predmete učenicima osnovnih škola osigurana su u Državnome proračunu.

Sredstvima Državnoga proračuna nabavljaju se isključivo udžbenici za obvezne i izborne nastavne predmete sukladno Odluci o odabiru koju je škola donijela i objavila na svojim mrežnim stranicama.

Sredstva nisu osigurana za nabavu dopunskih i pomoćnih nastavnih sredstava (radne bilježnice, zbirke zadataka, kutije za Tehničku kulturu, likovne mape, atlasi itd.).

Dopunska i pomoćna nastavna sredstava nabavljaju roditelji, a njihov popis  je objavljen na mrežnim stranicama škole. U privitku se nalazi popis udžbenika i drugih obrazovnih materijala po razredima koji će se koristiti u našoj školi u školskoj godini 2020./2021.

Upisi u srednju školu


ERASMUS+


KUTIĆ ZA RODITELJE


KUTIĆ ZA UČITELJE


Office 365 za školu

Besplatno nabavite Office 365 – Info Centar Za Mlade


mjera zaštite

SIGURNOST

Kalendar
« Srpanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji


Kalendar rada
preskoči na navigaciju