preskoči na sadržaj
 

ŠTO JE PRODUŽENI BORAVAK

Produženi boravak je organizirani oblik rada koji se provodi prije i nakon nastave,sastavni je dio odgojno obrazovnog procesa kojeg vodi učitelj razredne nastave.

Rad u PB mnogo je drugačiji od klasične nastave, ali i cjelovitiji i bogatiji.Ne svodi se samo na pisanje domaće zadaće.Cilj je naučiti djecu kako učiti,istraživati,proučavati.poučavati,pomagati. Rad u boravku snažno utječe na emocije učenika-sigurnost u sebe, samopoštovanje,povjerenje u prijatelje,suradnja,pomaganje,odgovornost,znatiželja,samovrednovanje,zdrav moral,osjećaj uspješnosti,snalažljivost,okretnost,pravo na pogrešku i prihvaćanje pogrešaka kod sebe i drugih.ORGANIZACIJA PRODUŽENOG BORAVKA

U našoj školi su dvije grupe produženog boravka, jedna u A smjeni i jedna u B smjeni.To su heterogene grupe učenika od 1. do 4. razreda.

Boravak je organiziran u dvije smjene, dopodne- od 9.00-14.00 i poslijepodne od 11.30-16.30

Za djecu na boravku organizirana je prehrana: doručak,ručak i užina.

Za vrijeme boravka izmjenjuju se vrijeme za učenje i pisanje domaće zadaće sa slobodno organiziranim vremenom i odmorom za djecu.


ORGANIZACIJA UČENJA

Predviđeno vrijeme za ponavljanje,uvježbavanje sadržaja koji su se učili tog dana i pisanje domaće zadaće je dva školska sata.
Tijekom tog vremena učitelj će pregledati zadaću i ukazati na eventualne pogreške i zadati ispravak.


SLOBODNO ORGANIZIRANO VRIJEME

Uz vrijeme za učenje u boravku postoji i vrijeme predviđeno za druge sadržaje.Djeci se nude različite aktivnosti u kojima svako dijete može pronaći nešto za sebe.
Svakodnevno se nastoji omogućiti djeci boravak na svježem zraku,odlazi se na igralište ili u park.Djeca uče nove igre,igraju dječji nogomet,natječu se u štafetnim i momčadskim igrama.
Uz likovne radionice u kojima djeca slikaju,izrađuju predmete od prirodnih materijala,tu su još komunikacijske i dramske radionice.U boravku se obilježavaju svi važni dani pa se tako slave i rođendani.A ŠTO KAD JE KIŠNO VRIJEME?

Ni kiša ne može pokvariti raspoloženje malih boravkaša.
Ako nismo u mogućnosti izaći iz učionice, djeci je na raspolaganju gledanje crtanih filmova,dječjih igranih filmova,čitanje dječjih časopisa,knjiga.PRIPREMILA : VESNA MILIĆ, PROF.

 

Office 365 za školu

Besplatno nabavite Office 365 – Info Centar Za Mlade


KUTIĆ ZA RODITELJE


KUTIĆ ZA UČITELJE


ERASMUS+


mjera zaštite

SIGURNOST

Kalendar
« Listopad 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Kalendar rada
preskoči na navigaciju