preskoči na sadržaj
 

MŽ GLOBE SMOTRA

9. ožujka 2018. u OŠ Mahično  održana je MŽ GLOBE smotra.  Na smotri je sudjelovalo 11 škola          (8 osnovnih i 3 srednje ).  Rad  GLOBE skupine naše škole  u prošloj godini predstavili su učenici Edi Vučković 7.a, Kale Marković 7.b, Marin Valić 7.b.

Naša škola je uključena u GLOBE program od 2009. godine, te s prekidima od dvije godine aktivni smo osam godina. U tom periodu provodili smo atmosferska  i fenološka mjerenja, a povremeno i hidrološka mjerenja. Prikupljene podatke šaljemo u svjetsku bazu GLOBE podataka.

 

 

 


OBILJEŽAVANJE  SVJETSKOG METEROLOŠKOG DANA

 

Već tri godine  učenici GLOBE skupina obilježavaju  Svjetski meteorološki dan posjetom Šumarske i drvodjeljske škole u Karlovcu. Dana 22. ožujka 2018. naši učenici su se uključili u brojne radionice i slušali predavanja koja su organizirali učenici i djelatnici Šumarske i drvodjeljske škole.

Upoznali su nas s meteorološkom krugom,  pravilnim mjerenjem oborina, radom automatske meteorološke postaje Davis. Učenicima su  posebno bili  zanimljivi pokusi nastanka magle, mraza i rose, te su samostalno izrađivali oblake.

Prezentacijom o oblacima  i kvizom završili smo posjet Šumarske škole, a ponijeli smo nova znanja koja su nam prezentirali učenici.

 

 

 


Dan planeta Zemlje

 

22. travnja 2018. obilježavali smo Dan planet Zemlje. Učenici GLOBE skupine  7.a razreda uključili su se u akciju čišćenja okoliša naše termometrijske kućice. Tom prigodom pokupili su smeće, porezali travu, koju su stavili u komposter, a zatim očistili termometrijsku kućicu.

Druga skupina je uredila prigodan pano u hodniku škole.

 


PREDAVANJE TREĆAŠIĆA

Učenici GLOBE skupine Leon Baćurin 7.a i Josip Zorinić 7.a održali su prezentaciju učenicima 3.a i 3.b razredu o atmosferskim mjerenjima u dvorištu naše škole, upoznali su ih s instrumentima koji se nalaze u termometrijskoj kućici (termometrom, termohigrometrom i kišomjerom), te pravilnim rukovanjem istih. Svojim predavanjem ujedno su imali cilj potaknuti učenike da se uključe u GLOBE program.

 

 

 

 

 


Danas ja poučavam

 

24.03.2017. projektnim danom "Danas ja poučavam" dva učenika iz  6.a razreda iz grupe potencijalno darovitih učenika uz pomoć mentorice Marije Šako bili su predavači učenicima 5. b razreda. U prostoru školskog dvorišta održali su predavanje o atmosferi i atmosferskim mjerenjima, te prema GLOBE protokolu upoznali ih s redoslijedom mjerenja temperature u prostoru termometrijske kućice i procjenu naoblake. U drugom dijelu sata organizirali su natjecanje skupina u orijentaciji u prirodi i traženje skrivenog blaga prema zadanim  uputama.  Najbrža skupina je nagrađena, a ostale dvije skupine su se zasladile bombonima. Učenici su zadovoljni otišli sa sata.


Posjet šumarskoj školi

Dana 23.03. obilježava se Svjetski dan meteorologije. Tom prigodom učenici šestih i osmih razreda  GLOBE skupine u pratnji učiteljice Marije Šako posjetili su Šumarsku i drvodjeljsku školu u Karlovcu i slušali su zanimljiva predavanja i prezentacije, te sudjelovali na brojnim radionicama koje su tom prigodom osmišljene. Nazočili smo i predavanju poznatog meteorologa Nikole Vikić - Topić o globalnim zatopljenju i olujama.

U našoj školi smo uredili prigodne panoe povodom Svjetskog dana voda i Svjetskog meteorološkog dana, a najveći doprinos dale su učenice 7. a razreda.

 

 

 

 


DAN PLANETA ZEMLJE u našoj školi...

                                 

 


U našoj školi gostovao je  prof. Jakšić. Održao je predavanje na temu: Ribe karlovačkog kraja.

 

 


Prigodni panoi u hodnicima naše škole kojima smo obilježili:

 


Dana 10. ožujka 2017. godine osnovnoj školi  Mahično održana je Županijska GLOBE smotra. Naša škola je sudjelovala kao škola gost promatrač i predstavili smo se kratkom  PowerPoint prezentacijom o  aktivnostima naših Globovaca u protekloj  školskoj godini. Prezentirali su učenici osmih razreda: Bruno Borošak, Vanja Ilić, Ivana Martišković i Valentina Žgela,  pod vodstvom mentorice Marije Šako.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

pripremila: Marija Šako, prof.

Priloženi dokumenti:
GLOBE OS Dragojle Jarnevic-N-.ppt

Office 365 za školu

Besplatno nabavite Office 365 – Info Centar Za Mlade


KUTIĆ ZA RODITELJE


KUTIĆ ZA UČITELJE


ERASMUS+


mjera zaštite

SIGURNOST

Kalendar
« Listopad 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Kalendar rada
preskoči na navigaciju