preskoči na sadržaj
Vijesti

P A Ž NJ A -Opasnosti na društvenim mrežama!

Poštovani roditelji,

Želimo skrenuti vašu pažnju na probleme s kojima se susrećemo u školi, a odnose se na neprimjereno korištenje društvenih mreža.

Moramo imati na umu da naša djeca danas odrastaju u drugačijem svijetu – svijetu u kojem se isprepliće stvaran život s onim virtualnim. Kao i u stvarnom svijetu, i u virtualnom vrebaju opasnosti.

Stoga je važno naučiti djecu kako prepoznati opasnosti i kako na njih reagirati, i kako se možda ni ne dovesti u opasnu situaciju. Učimo ih kako sigurno prijeći cestu, kako komunicirati s nepoznatima, kome vjerovati, kome se obratiti za pomoć u stvarnom svijetu, dok za virtualni i nemamo baš neka pravila.

Ponukani nedavnim nesretnim događajima u svijetu  (izazovi na Tik Tok društvenoj mreži koji su završili kobno) želimo vam pomoći u edukaciji i zaštiti djece.

(kliknuti na "opširnije")


OPASNOST predstavljaju izazovi koji od korisnika traže da se stave u opasne situacije  kojima ugrožavaju zdravlje i sam život.

 

Stoga molimo sve roditelje da kontroliraju profile svoje djece na društvenim mrežama i prijave bilo kakvu sumnjivu aktivnost. Isto tako molimo da pregledate i iskoristite priručnik za roditelje „Razgovarajmo o životu s druge strane ekrana“. U njemu ćete naći informacije, inspiraciju i snagu za razgovor s djecom o njihovim iskustvima na internetu i društvenim mrežama kroz 18 jednostavnih radionica koje možete provoditi kod kuće. Pročitajte i savjete koji se nalaze na mrežnim stranicama MUP-a, BUG-a i Medijske pismenosti. Molimo vas da ovu obavijest ne zanemarite. Imajte na umu i da za sva pitanja kao i pomoć stojimo na raspolaganju.

https://www.bug.hr/sigurnost/sigurnost-djece-na-internetu-vodic-za-snalazenje-i-djece-i-roditelja-12220

https://www.medijskapismenost.hr/sigurnost-na-internetu/

https://csi.hr/

 

S poštovanjem, djelatnici OŠ Dragojle Jarnević


Priloženi dokumenti:
Prirucnik-za-roditelje.pdf (435.34 KB)

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Ana Marečić   datum: 8. 3. 2021.

POČETAK NASTAVE

Poštovani roditelji i dragi učenici,

nastava u školskoj godini 2020./2021. počinje u ponedjeljak, 7. rujna 2020. godine.

OŠ Dragojle Jarnević u novoj nastavnoj godini radit će u dvije smjene:

 A-SMJENA počinje s radom u 8:00 sati,

 B-SMJENA u 14:00 sati.

UČENICI PRVIH RAZREDA, 7.9.2020. DOLAZE  10:00 SATI

U ponedjeljak  7.9.2020. učenici razredne nastave  (2.,3. i 4. r)  ​prvi nastavni dan imat će tri školska sata. Učenici predmetne nastave (5.-8. r) imat će četiri nastavna sata.

U priloženim dokumentima opisane su upute za organizaciju nastave. Molimo Vas da ih proučite zajedno s djecom.

UDŽBENICI!!

Financiranje nabave drugih obrazovnih  materijala za učenike osnovnih škola u Karlovcu za šk.god.  2020./2021. sredstvima iz proračuna Grada Karlovca

 

Kao i proteklih godina Grad Karlovac je sudjelovao u nabavi obrazovnog materijala za učenike osnovnih škola te će za sljedeću školsku godinu financirati:

  1. Učenicima čiji su roditelji korisnici socijalnog programa Grada Karlovca financirat će se nabava radnih bilježnica, likovnih mapa i pribora za tehničku kulturu.
  2. Svim učenicima petih razreda osnovnih škola Grada Karlovca osigurat će se geografski atlas.

Financiranje nabave drugih obrazovnih  materijala za učenike osnovnih škola u Karlovcu za šk.god.  2020./2021. sredstvima iz proračuna Grada Karlovca

 

Kao i proteklih godina Grad Karlovac je sudjelovao u nabavi obrazovnog materijala za učenike osnovnih škola te će za sljedeću školsku godinu financirati:

  1. Učenicima čiji su roditelji korisnici socijalnog programa Grada Karlovca financirat će se nabava radnih bilježnica, likovnih mapa i pribora za tehničku kulturu.
  2. Svim učenicima petih razreda osnovnih škola Grada Karlovca osigurat će se geografski atlas.

FINANCIRANJE NABAVE DRUGIH OBRAZOVNIH MATERIJALA ZA UČENIKE OSNOVNIH ŠKOLA U REPUBLICI HRVATSKOJ ZA ŠKOLSKU GODINU 2020./2021.

Poštovani, 

temeljem članka 14. st. 1. Zakona o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu (NN, 116/2018.) Vlada Republike Hrvatske je na 234. sjednici održanoj 4. lipnja 2020. godine donijela Odluku o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2020./2021. sredstvima iz Državnog proračuna. 

Odluka o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2020./2021. sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (NN 66/2020.za učenike koji su članovi kućanstva koje je korisnik zajamčene minimalne naknade sukladno propisu kojim se uređuje područje socijalne skrbi.

Tekst cijelog dokumenta nalazi se  privitku.

 


NABAVA UDŽBENIKA ZA ŠKOLSKU GODINU 2020./2021.

 

Sukladno članku 14. Zakona o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu (Narodne novine, broj 116/2018.), sredstva za nabavu udžbenika za obvezne i izborne nastavne predmete učenicima osnovnih škola osigurana su u Državnome proračunu.

Sredstvima Državnoga proračuna nabavljaju se isključivo udžbenici za obvezne i izborne nastavne predmete sukladno Odluci o odabiru koju je škola donijela i objavila na svojim mrežnim stranicama.

Sredstva nisu osigurana za nabavu dopunskih i pomoćnih nastavnih sredstava (radne bilježnice, zbirke zadataka, kutije za Tehničku kulturu, likovne mape, atlasi itd.).

Dopunska i pomoćna nastavna sredstava nabavljaju roditelji, a njihov popis  je objavljen na mrežnim stranicama škole. U privitku se nalazi popis udžbenika i drugih obrazovnih materijala po razredima koji će se koristiti u našoj školi u školskoj godini 2020./2021.

Upisi u srednju školu


ERASMUS+


KUTIĆ ZA RODITELJE


KUTIĆ ZA UČITELJE


Office 365 za školu

Besplatno nabavite Office 365 – Info Centar Za Mlade


mjera zaštite

SIGURNOST

Kalendar
« Lipanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Kalendar rada
preskoči na navigaciju