preskoči na sadržaj
Vijesti

P A Ž NJ A -Opasnosti na društvenim mrežama!

Poštovani roditelji,

Želimo skrenuti vašu pažnju na probleme s kojima se susrećemo u školi, a odnose se na neprimjereno korištenje društvenih mreža.

Moramo imati na umu da naša djeca danas odrastaju u drugačijem svijetu – svijetu u kojem se isprepliće stvaran život s onim virtualnim. Kao i u stvarnom svijetu, i u virtualnom vrebaju opasnosti.

Stoga je važno naučiti djecu kako prepoznati opasnosti i kako na njih reagirati, i kako se možda ni ne dovesti u opasnu situaciju. Učimo ih kako sigurno prijeći cestu, kako komunicirati s nepoznatima, kome vjerovati, kome se obratiti za pomoć u stvarnom svijetu, dok za virtualni i nemamo baš neka pravila.

Ponukani nedavnim nesretnim događajima u svijetu  (izazovi na Tik Tok društvenoj mreži koji su završili kobno) želimo vam pomoći u edukaciji i zaštiti djece.

(kliknuti na "opširnije")


OPASNOST predstavljaju izazovi koji od korisnika traže da se stave u opasne situacije  kojima ugrožavaju zdravlje i sam život.

 

Stoga molimo sve roditelje da kontroliraju profile svoje djece na društvenim mrežama i prijave bilo kakvu sumnjivu aktivnost. Isto tako molimo da pregledate i iskoristite priručnik za roditelje „Razgovarajmo o životu s druge strane ekrana“. U njemu ćete naći informacije, inspiraciju i snagu za razgovor s djecom o njihovim iskustvima na internetu i društvenim mrežama kroz 18 jednostavnih radionica koje možete provoditi kod kuće. Pročitajte i savjete koji se nalaze na mrežnim stranicama MUP-a, BUG-a i Medijske pismenosti. Molimo vas da ovu obavijest ne zanemarite. Imajte na umu i da za sva pitanja kao i pomoć stojimo na raspolaganju.

https://www.bug.hr/sigurnost/sigurnost-djece-na-internetu-vodic-za-snalazenje-i-djece-i-roditelja-12220

https://www.medijskapismenost.hr/sigurnost-na-internetu/

https://csi.hr/

 

S poštovanjem, djelatnici OŠ Dragojle Jarnević


Priloženi dokumenti:
Prirucnik-za-roditelje.pdf (435.34 KB)

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Ana Marečić   datum: 8. 3. 2021.

Upisi u srednju školu


ERASMUS+


KUTIĆ ZA RODITELJE


KUTIĆ ZA UČITELJE


Office 365 za školu

Besplatno nabavite Office 365 – Info Centar Za Mlade


mjera zaštite

SIGURNOST

Kalendar
« Lipanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Kalendar rada
preskoči na navigaciju